Tipuri de fațete dentare

Atunci când vine vorba despre fațete dentare, fiecare pacient este unic și are așteptări specifice. Unii preferă zirconiu, alții ceramică sau compozitul, însă nu orice material sau procedură de fațetare se potrivește întotdeauna.

Fațetele din compozit

Fațetele din compozit sunt cele mai accesibile fațete dentare. Chiar dacă costul este permisiv majorității, aceasta nu înseamnă că aspectul estetic are de suferit. Ba dimpotrivă. Pe termen scurt, compozitul poate surclasa zirconiul și porțelanul, condiția principală fiind ca priceperea și îndemânarea medicului stomatolog să fie la cel mai înalt nivel.

Fațetele din ceramică

Fațetele ceramice „din porțelan” sunt cele mai utilizate fațete dentare în clinicile de stomatologie și cosmetică dentară. Cu o rezistență remarcabilă și un aspect uimitor ce depășește aproape în toate cazurile orice variantă de material, ceramica este ideală atunci când ne dorim un zâmbet natural, strălucitor și plin de încredere.

Fațetele din zirconiu

Fațetele realizate din oxid de zirconiu sau full zirconiu sunt cele mai delicate, rezistente și durabile fațete dentare. Tratamentul reprezintă cea mai nouă tehnică în estetică dentară și restaurativă, efectul său armonios fiind impresionant mai ales în schimbarea culorii și formei dinților.

Avantaje și dezavantaje

Atunci când ne referim la estetica dinților, fațetele dentare prezintă multiple avantaje. Totuși, trebuie să specificăm că, deși balanța se înclină net în favoarea avantajelor, fațetele au și anumite dezavantaje. Să vedem care sunt acestea în rândurile de mai jos.

Top avantaje

    1. estetica net superioară a dinților

    2. corectarea defectelor de poziție a dinților (înghesuiți sau cu spații largi)

    3. culoarea albă menținută pe toată durata dinților fațetați

    4. creșterea rezistenței dinților

    5. întinerirea aspectului facial

    6. creșterea încrederii și stimei de sine (impact psihologic)

Top dezavantaje

  1. șlefuirea dinților (doar dacă este necesar)

  2. ireversibilitatea tratamentului

  3. acomodare treptată cu noii dinți

  4. control stomatologic periodic

  5. înlocuire cu fațetă nouă dacă cea veche s-a spart sau fisurat

  6. schimbarea fațetelor în timp în funcție de terenul biologic al pacientului

Fațetarea dinților

Ce este fațetarea dinților, cum alegem tipul de fațete dentare, care sunt modalitățile de realizare și aplicare, ce materiale și tehnici utilizăm, cât durează și în câte etape se realizează tratamentul?

Fațete dentare fără șlefuire (no prep)

Total neinvazive (dinții nu se șlefuiesc), fațetele „No Prep” se adresează în special pacienților post terapie ortodontică de succes, dar și celor care au apelat la tehnici de albire dentară și nu au fost mulțumiți de rezultate.

Fațetele fără șlefuire se recomandă și celor care nu doresc să urmeze tratamentele specificate mai sus datorită timpului îndelungat pe care acestea îl presupun.

Medici stamatologi

SPECIALISTUL TAU IN FATETARI

Medici stamatologi

Anca Constantin

Specialist în endodonție, estetică, protetică, pedodonție și prevenție oro-dentară.

fațete dentare

Carte online

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Reduceri de până la 20% la servicii stomatologice!

+40373811555