Ti-e frica de dentist? Vezi ce remedii exista!

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

​Frica de dentist ține, conform tendințelor psihologiei moderne, de zona noastră de umbra. Suntem ființe foarte complexe, construite într-o dualitate: feminin – masculin, lumină-umbră și ne raportăm, de asemenea, la noțiuni duale: bine-rău, adevăr- minciună.

FRICA, UN SENTIMENT FIRESC

Fricile există în fiecare dintre noi – la urma urmei frica e un sentiment firesc, care are rolul să protejeze corpul nostru de ceva ce ne-ar putea dăuna. Ea spune subconștientului, venind din înstinctul fundamental al speciei noastre de supravituire: “atentie, ai putea fi rănit!”, iar rana, se înțelege, poate fi fizică și/sau emoțională!

FRICILE AU VALENȚE POZITIVE, DAR SI NEGATIVE

Însă, la toate aceste frici se adaugă altele, care ne parazitează pur și simplu: frica de a nu reuși, frica de a nu performa suficient, de anu fi acceptat, frică de a nu fi la înălțimea așteptărilor noastre sau ale celorlalți, de a fi dezamăgiți sau de a dezamăgi, frica de singurătate, de boală etc, etc.

Și iată cum ducem cu noi în viață un sac de frici, de care, de multe ori nici nu suntem conștienți, ce ne limitează potențialul creativ, ne gâtuie bucuriile și chiar puterea de a fi fericiți, ne cenzurează momentele bune și ne trag la pământ când am putea fi încrezători, euforici, împliniți sau doar mulțumiți.

TERAPII IMPOTRIVA FRICII, IN GENERAL

Insist și îi rog pe pacienții mei, prietenii sau pe oamenii cu care stau de vorbă, să scape de aceste frici – și instrumente sunt, mulțumim Universului pentru că trăim în epocă noastră!

De la terapie individuală cu psihoterapeut, terapie de lungă durată sau de scurtă durată țintita pe rezolvarea unei probleme specifice / vezi cartea briliantă și modalitatea terapeutică abordată de Barbara Crăciun și Irina Holdevici – “PSIHOTERAPII DE SCURTĂ DURATĂ “, până la orice alt demers de mindfulness, rugăciune, terapii alternative ca terapia cranio-sacrală sau altele ce pot duce la desensibilizare și dispariția fricii in genera si a celei de dentist, in particular.

REMEDII SI MIJLOACE STOMATOLOGICE CE TE AJUTA SA SCAPI DE FRICA DE DENTIST

Alături de toate aceste remedii, în clinica dentară există o marjă foarte largă de mijloace prin care putem veni în ajutorul pacienților cu fobie dentară – hipnoza medicală este primul pe listă, aplicată de către medicul stomatolog sau un psiholog certificat, în timpul și în sprijinul tratamentului dentar.

  • Alături de aceasta, la noi în clinică folosim cu foarte mult success gazul ilariant – NO2, ce se află în uz ca anxiolitic și analgetic în chirurgie, ginecologie și stomatologie, un gaz inert ce se elimină din corp exact așa cum intră și se administrează printr-o mască, împreună cu oxigen. Acesta scade sensibil pragul de frică și durere și uneori provoacă asul, de aceea este și denumit “gaz ilariant’, fiind adoptat în Statele Unite la petreceri, pentru bună dispoziție și entertainment.
  • Progresiv, la clinica noastră folosim și sedarea intravenoasă, la pacienții cu frică mai mare – avem o colaborare cu un medic anestezist ce vine în cabinet și instilează pacientului o sumă de medicamente intra-venos, care îl adorm ușor – timp în care este însă conștient și poate colabora cu noi.
  • Un alt mijoc folosit “in extremis’, în cazul unei fobii avansate, este anestezia generală, ce se realizează cu intubare în mediu spitalicesc. În acest caz, pacientul trebuie să rămână sub supraveghere o zi – și pentru că nu își păstrează starea de conștientă, se pot realiză intervenții complexe, mergând până la toate tratamentele dentare într- o ședință.

Deși aceste din urmă mijloace descrise par mai adaptate epocii noastre, fiind rapide și eficiente, eu recomand totuși un acces mai delicat, prin terapie și desensibilizare treptată, pentru că astfel chiar scăpam de frică de dentist și nu vom mai duce cu noi acest balast în sacul de umbre pe care îl avem cu toții de dus , după cum povesteam mai devreme .

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Articole blog

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Interesata?

Contacteaza-ne si programeaza-ti consultatia

Ați putea dori, de asemenea

mai multe articole

Pacienții ne recomandă

Testimoniale video

Fiecare videoclip prezintă o poveste de succes a pacientului nostru. Videoclipurile prezintă pacienți care se bucură de siguranța și confortul oferite de implanturile dentare.

Clinica dentară a Dr. Lorelei Nassar din București este mai mult decât un loc pentru tratamente dentare; este o destinație de excelență în îngrijirea orală și facială. Cu o echipă de specialiști extrem de calificați, o facilitate de ultimă generație și o gamă largă de servicii, suntem dedicați să oferim cea mai bună îngrijire posibilă pacienților noștri. Fie că sunteți rezident local sau vizitator internațional, vă invităm să experimentați îngrijirea excepțională și expertiza care ne deosebesc.

Reduceri de până la 20% la servicii stomatologice!

+40 373 807 737