Come as you are!

IMPLANT DENTAR: TOT CE NU STIAI DESPRE IMPLANTURI

Acum poti avea dinti intr-o zi cu noua tehnologie digitalizata 3D. Descopera avantajele implantului dentar personalizat cu unul dintre cei mai buni medici din Romania: Dr. Lorelei Nassar, chirurg implantolog cu peste 28 de ani de experienta.

TESTIMONIALEPRETURI

CE ESTE IMPLANTUL DENTAR?

Implantul dentar este un dispozitiv dintr-un material rezistent si biocompatibil – titan pur in proportie de cel putin 99.5%. Implantul se prezinta cel mai adesea sub forma unui surub, rolul sau fiind de inlocuitor pentru radacina unui dinte ce a cazut.

Generalitati

 • Titaniul cu grad de puritate 5 se foloseste in implantologia dentara, ortopedie, neurochirurgie, dar si in industria aeronautica, la fabricarea navelor spatiale.
 • Implanturile clasice, denumite si implanturi tip surub, sunt cel mai des utilizate in randul implanturilor dentare. Filetele acestora dau o mai buna stabilitate si automat o integrare mai sigura.
 • Implantul dentar ofera baza pentru restabilirea unui dinte, a mai multor dinti sau a unei intregi arcade dentare.
 • Robuste, cu diametru si inaltime mare, implanturile clasice se folosesc doar in cazul in care osul maxilar are latimea, inaltimea si structura adecvata.​
 • Daca osul nu este suficient de lat si inalt, se utilizeaza metode de reconstruire a osului, astfel incat insertia implantului sa se desfasoare in conditii optime.
 • In functie de volumul osos si zona in care se vor insera, se aleg implanturi cu forme, suprafete, diametre si dimensiunii corespunzatoare.

Componente

Cand vorbim despre implanturi avem tendinta de a ne gandi la un dinte artificial ce inlocuieste un dinte cazut. In realitate insa, implantul se compune din:

 1. Implantul propriu zis (surubul din titan);
 2. ​Bontul protetic, piesa ce se introduce in implant si are rol de „a lega” implantul fie de o coroana, fie de o punte sau proteza dentara;
 3. Coroana/ puntea / proteza – se aseaza peste bont si are/ au rol functional si estetic.
Componente implant dentar

Avantaje si dezavantaje

Implantul dentar este la ora actuala cea mai moderna solutie de inlocuire a dintilor cazuti. Avantajele incontestabile depasesc fara echivoc dezavantajele. De fapt, putem spune ca implantul nu are dezavantaje, ci doar interdictii temporare pentru anumiti pacienti.

Avantaje

 • Imita si se simte ca un dinte natural. Implantul imita o radacina naturala, iar coroanele din zirconiu/ ceramica aplicate pe bont arata si se simt exact ca dintii naturali. La cateva zile de la inserare, uiti ca ai dinti artificiali in gura.
 • Prezerva sanatatea dintilor vecini. Fata de inlocuirea dintilor cu pivoti si punti, implantul nu presupune slefuirea dintilor invecinati. Acestia dinti traiesc in continuare; raman integri, neslefuiti si sanatosi.
 • Stopeaza retractia osoasa. Dupa ce un dinte cade, datorita lipsei de stimul, osul incepe treptat sa se resoarba (se topeste). Cand mesteci, implantul stimuleaza osul maxilar si impiedica retractia acestuia, la fel ca un dinte natural cu radacina.
 • Protejeaza toti dintii. Chiar si fara un dinte, osul si gingia incep sa se degradeze, iar dintii vecini incepe sa devina instabili, sa se miste. Implantul simuleaza radacina naturala si impiedica dintii alaturati sa migreze si, in final, sa cada.
 • Imbunatateste estetica faciala. Fara unul sau mai multi dinti, expresia fetei se modifica: fata incepe “sa cada”, sa imbatraneasca. Cu ajutorul implantului, oasele maxilare isi mentin volumul si aspectul facial ramane neschimbat.
 • Elimina respiratia neplacuta. Comparativ cu puntea dentara pe pivoti (care se intretine destul de dificil), implantul se perie exact ca un dinte obisnuit. Sub coroane nu vei mai avea resturi de mancare care putrezesc si fac ca gura sa iti miroasa urat.
 • Restaureaza vorbirea normala. Implanturile ofera o comunicare normala, fara sa fi pus in situatii jenante; problemele de pronuntie sau improscarea cu saliva in timpul unei discutii nu mai exista.
 • Mai ieftin decat oricare alte solutii de restaurare a dintilor. Comparativ cu pivotul si puntea dentara, implantul nu este doar mai ieftin, ci si extrem de eficient. Insertia unui implant costa mai putin decat insertia unui pivot, slefuirea dintilor si adaugarea de punti dentare. Plateti mai putin si este mai sanatos sa achizitionezi un implant, decat sa instalezi un pivot si sa omori dintii invecinati prin slefuire pentru a adauga punti dentare.

Dezavantaje

Desi implantul dentar este alegerea cea mai eficienta, acesta nu este o solutie ideala pentru toata lumea. Un implant, indiferent de marca sau medicul care il insereaza, are si dezavanteje. Astfel, succesul integrarii implantului se coreleaza nu numai cu priceperea doctorului sau cu tipul de implant, ci mai ales cu stilul de viata si statusul general de sanatate al pacientului.

 • Neindicat fumatorilor. Cu cat numarul de tigari creste, cu atat scade rata de integrare a implantului. Conform studiilor, fumatorii prezinta o rata de succes de 86%, in timp ce persoanele nefumatoare se pot mandri cu o rata integrare de 99%.
 • Neindicat pacientilor cu bruxism. Pacientii bruxomani (cei ce scrasnesc dintii noaptea, in somn) prezinta o rata scazuta de integrare. Pentru acestia exista solutia de purtare a unei gutiere personalizate ce se realizeeaza la clinica, conform amprentei dentare. Fara utilizarea gutierei, rata de integrare scade semnificativ.
 • Nerecomandat persoanelor cu diabet, reumatism poliarticular, infectii majore, leucemie si afectiuni cardiace. Pacientii cu astfel de afectiuni trebuie sa urmeze un tratament strict, monitorizat de medicul implantolog, inainte de a putea beneficia de implanturi dentare.

Implantul vs puntea cu pivoti

Datorita avantajelor si durabilitatii, implantul dentar este de departe cea mai buna alegere comparativ cu oricare alta varianta de inlocuire a dintilor. Implantul este superior solutiei clasice – punte cu pivoti, atat din punct de vedere al pretului platit, cat si a invazivitatii.

INVAZIVITATE

 • In varianta veche, un dinte lipsa este restaurat printr-o punte dentara pe 2 dinti limitrofi. Acest lucru implica tratament de canal, inserarea pivotilor si slefuirea dintilor vecini, ceea ce ducea la deteriorarea acestora si in final la devitalizarea (moartea) lor.
 • ​In varianta moderna, implantul permite conservarea dintilor vecini. Acestia nu se slefuiesc, raman perfect intacti si sanatosi.

DIFERENTA DE PRET

​Dupa cum se poate observa in tabelele de mai jos, costul unui implant dentar este mai scazut decat cel al solutiei clasice in care folosim puntea dentara cu pivoti.

VARIANTA CU IMPLANTPRET LEI
1x implant2200
1x bont protetic650
1x coroana ceramica1500
PRET TOTAL4350
VARIANTA CU PIVOTIPRET LEI
1x pivot350
1x tratament canal300
3x coroane ceramica4500
PRET TOTAL5150

NOTA: Sumele utilizate in calculul de mai sus reprezinta preturile medii practicate de clinicile stomatologice din Bucuresti.

Tipuri de implanturi

Tipul de implant de stabileste in functie de situatia dentara in care te afli, daca ai sau nu resorbie osoasa in locul dintelui cazut. In cazul in care osul maxilar este subtire si ingust, se va alge un tip de implant cu diametru redus. Invers, daca osul este generos, de obicei se opteaza pentru un implant robust.

Solutii pentru dinti lipsa

 • Daca ti-a cazut un singur dinte. Situatia ta nu este grava, probabil ca osul nu s-a resorbit inca. Poti recurge la operatia de implant si beneficia de toate avantajele mentinerii unei danturi sanatoase. Tipul de implant (conic, cilindric trapezoidal, scurt, lung, cu sau fara striatii) va fi ales de catre medicul implantolog.
 • Daca ti-au cazut mai multi dinti. Situatia ta necesita actiune; probabil ca ai nevoie si de reconstructie osoasa. Inserarea de implanturi va stopa actiunea de migrare a dintilor vecini: ii va impiedica sa se degradeze si sa cada. Alegerea tipului de implant se va face conform cu statusul gingiei si osului din zona dintilor cazuti. Intr-un loc s-ar putea sa ai nevoie de un anumit tip de implant, iar in alta parte de altul.
 • Daca ti-au cazut toti dintii. Situatia ta este grava, ai nevoie fie de o proteza fixata pe 4 sau 6 implanturi (sistem FIX-IT ON 4/ FIX-IT ON 6), fie de inlocuirea fiecarui dinte cazut cu cate un implant. Daca bugetul este limitat, poti alege ca solutie proteza mobila fixata prin capse pe 2 sau 4 implanturi.

La clinica de implantologie Dr. Nassar Bucuresti, beneficiezi de tehnologia AB, lider modial ce ofera cea mai variata gama de implanturi premium din lume. Indiferent de situatia in care te afli, daca ai unul, mai multi sau toti dintii de inlocuit, clinica iti pune la dispozitie implanturi AB realizate prin nanotehnologie 3D de ultima ora. Fiecare pacient primeste o solutie personalizata, conform statusului sau dentar.

Durata de viata: cat rezista un implant?

La acesta intrebare exista un raspuns scurt si cuprinzator: Implantul rezista atata timp cat tine si un dinte natural. Rata de esec/ neintegrare a implantului este de sub 1% – rata calculata pe un interval de 10 ani, la pacientii cu stil de viata sanatos.

 • ​Daca vei ingriji corect implantul, atunci acesta poate sa tina intreaga viata. In caz contrar, durata unui implant dentar se va scurta corespunzator cu gradul de igiena orala; cu cat aceasta va fi mai deficitara, cu atat implantul va dura mai putin.
 • Durata implantului se scurteaza la pacientii fumatori (14% rata de esec) si cei care sufera de alcoolism sau boli cronice. Diabetul, cancerul, osteoporoza si alte afectiuni nu au interdictie totala la implant, ci doar temporara.

Candidatul pentru operatie

Candidatul ideal este cel cu un status si istoric medical favorabil. Pentru a beneficia de implant, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

 • sa ai varsta minima 17 ani;
 • sa prezinti setul de analize de sange cerut de medic;
 • sa faci o radiografie panoramica;
 • optional, medicul poate cere poze intraorale si/ sau o tomografie a maxilarului.

Implantul este o operatie complexa, insa pentru un chirurg implantolog cu experienta procedura este una obisnuita. La clinica de implantologie Dr. Nassar, avem pacientii trecuti de 80 de ani, deci varsta are o importanta relativ scazuta. Ceea ce conteaza cu adevarat este starea generala de sanatate a pacientului.

Durata interventiei

Timpul de finalizare al operatiei este proportional cu:

 • numarul de implanturi de inserat;
 • numarul si complexitatea posibilelor proceduri conexe (extractii, aditii de os, sinus lift, etc.);
 • tipul de proteza/ coroane.

Cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg si implantolog din 1992, cu peste 10.000 de implanturi inserate, procedura de implant dentar este extrem de precisa si rapida. Operatia dureaza in medie 7 minute/ dinte.

Riscuri asociate

Ca orice operatie sau tratament stomatologic, implantul nu face exceptie de la regula si are urmatoarele riscuri:

1. NEINTEGRAREA SI PIERDEREA IMPLANTULUI

Neintegrarea implantului inseamna ca acesta nu se sudeaza total de os, incepe sa se clatine si, in final, cade. Cauzele pierderii implantului sunt:

 • inserarea gresita;
 • fumatul si consumul de alcool excesiv;
 • igiena dentara precara;
 • nerespectarea indicatiilor medicale post operatie.

2. EDEMUL

Umflarea zonei in care s-a inserat implantul este deseori un simptom normal ce dispare de la sine in cateva zile. Cauzele umflarii sunt:

 • organismul reactioneaza in mod propriu la introducerea unui corp strain;
 • instructiunile post-operatorii cu privire la igiena si medicatie nu sunt respectate.

3. LEZAREA NERVILOR SI PARALIZIA PARTIALA

Atunci cand implantul inserat atinge nervii se produce o amortire/ paralizie a zonei respective. Pacientul poate avea simptome de durere, furnicaturi, amorteala sau desensibilizare. Daca simptomele nu dispar in cateva 2-3 zile de la operatie, inseamna ca nervii au fost atinsi de catre implant. Acest risc se evita prin:

 • examinarea clinica si radiologica/ tomografica efectuata corespunzator de catre medic;
 • inserarea implantului fix in locul protrivit, fara a exista vreo abatere.

4. INFECTIA SI INFLAMAREA ZONEI OPERATE

Inflamatia zonei in care s-a inserat implantul inseamna, de fapt, infectarea tesutului gingival si/sau osos. Infectia rezulta ca urmare a:

 • echipamentului si instrumentarului stomatologic nesteril;
 • nerespectatii indicatiilor de igiena pot operatorie.

5. VATAMAREA SINUSULUI

Pacientii care au pierdut dinti in zona sinusurilor maxilare si care nu au efectuat operatia de implant la timpul potrivit, au nevoie de procedura denumita lifting de sinus si, ulterior, de operatia de implant. Daca lungimea implantului este aleasa gresit de catre medic, sinusul poate fi perforat la insertie.

Pentru a alege clinica potrivita, analizeaza inainte de toate, profilul medicului. Pentru a diminua riscurile operatiei, ar trebui sa ai raspuns favorabil la urmatoarele 3 intrebari: „Ce specializare are medicul care ma va opera?”, „Cate operatii de implant a realizat in decursul carierei?”, „Ce spun alti pacienti despre el?”.

Contraindicatii

Da. Contraindicatiile se refera la boli ce au ca rezultat imposibilitatea de a recurge TEMPORAR la operatia de implant. Pentru a insera implantul, medicul stomatolog va colabora cu medicul curant al pacientului si impreuna vor stabili momentul optim al procedurii. Pacientii care prezinta una din bolile de mai jos trebuiesc atent monitorizati pe toata durata preoperatorie, cat si post operatie.

 • BOLI ACUTE SI CRONICE: diabet insulino-dependent, reumatism poliarticular, infectii, leucemie, afectiuni cardiace sau ale altor organe;
 • BOLI ENDOCRINE: acromegalia, hiper si hipotiroidismul, obezitatea;
 • AFECTIUNI PSIHICE NEUROLOGICE SAU ANXIETATE: parkinson, scleroza multipla, epilepsie, paralizie, etc.;
 • INFECTII: sifilis, tuberculoza, SIDA, alte boli hematologice infectioase;
 • BOLI ALE SISTEMULUI OSOS: psteoporoza, reumatism articular acut, alte boli osoase;

NU EXISTA CONTRAINDICATII ABSOLUTE. Indiferent de boala de care suferi, implantul dentar poate fi inserat. Singurele conditii necesare sunt echilibrarea ta din punct de vedere medical si varsta minima obligatorie de 17 ani.

In aproape 30 de ani de chirurgie – implantologie dentara, Dr. Lorelei Nassar a tratat sute de cazuri cu contraindicatii aparente la implant. Atata timp cat se supun unei monitorizari riguroase, pacientii cu osteoporoza, diabet, cancer sau alte afectiuni grave pot beneficia de implanturi la clinica Dr. Nassar.

Etape de parcurs

Orice operatie de insertie a implantului necesita o buna planificare, atat din partea medicului, cat si a pacientului. Pentru a beneficia de un implant corect inserat si care sa dureze zeci de ani sau toata viata este necesar sa urmezi urmatoarele etape:

1. Consultatia

In decursul consultatiei, doctorul chirug va analiza starea dentara generala si posibilele afectiuni stomatologice ale maxilarului. Apoi iti va pune intrebari legate de afectiunile avute in trecut si prezent.

2. Radiografia dentara panoramica/ Tomografia 3D

 • Medicul iti va cere sa efectuezi o radiografie panoramica, insotita in anumite cazuri de tomografia dentara 3D.
 • Radiografia panoramica si tomografia arata in ce stare se afla tesutul osos, daca sunt necesare proceduri conexe (reconstructie, aditie de os sau ridicare de sinus).
 • Imaginile radiologice stabilesc si tipul de implant ce urmeaza a fi utilizat: lungimea, diametrul si suprafata acestuia;
 • Radiografia trebuie sa nu fie mai veche de 6 luni.

3. Analize de sange

Urmatoarele analize de sange sunt necesar a fi prezentate inainte de operatie:

 • Hemoleucograma
 • Glicemie
 • Calcemie
 • Colesterol
 • Timpi de sangerare
 • Timpi de coagulare
 • Acid uric
 • Uree
 • VSH

4. Asanarea cavitatii orale

Pentru a diminua riscul de infectie si pierdere a implantului, medicul trebuie sa asaneze cavitatea orala de posibilele carii, pungi paradontale si infectii.

 • Daca exista dinti compromisi care pot intretine infectia, acestia se trateaza sau se extrag.
 • Situatia danturii poate insemna mai multe vizite la medic: implantul nu se poate insera atata timp cat exista infestari cu bacterii nocive.
 • Finalul etapei se incheie cu o igienizata completa (detartraj + periaj + air-flow), pregatitoare inserarii implantului.

5. Etapa chirurgicala

Inainte de inserare, osul trebuie sa fie intr-o stare optima pentru a putea primi implantul. Daca sunt necesare extractii sau aditii de os, acestea se pot efectua in aceeasi zi, imediat inainte de inserare. Operatia se realizeaza sub anestezie si se efectueaza cu ajutorul laserului, aparaturii si instrumentarului specific implantologiei. Dupa realizarea inciziei, se introduce implantul in os, apoi gingia este cusuta – implantul nu se mai vede.

6. Etapa protetica

Incarcarea tardiva (intarziata)

Dupa 2-3 luni, atunci cand implantul este integrat corespunzator in os, se revine la clinica pentru etapa protetica. Implantul se descopera de sub gingie si in el se insurubeaza bontul protetic – piesa de legatura dintre implant si coroana. Pe bont se aseaza coroana definitiva.

Incarcarea imediatat (Dinti intr-o zi)

In functie de prioritatile pacientului, implantul poate fi incarcat in aceeasi zi cu coroane sau proteze tranzitorii. Acestea au o estetica identica cu cele definitive din ceramica sau zirconiu, insa se folosesc pentru ca au o greutate mai usoara si nu altereaza stabilitatea implantului.

Incarcarea imediata are urmatoarele particularitati si cerinte:

 • Pacientul are dinti imediat; nu mai este necesara perioada de asteptare de 3 luni;
 • Trebuie avut grija ca in perioada urmatoare alimentatia sa aiba o consistenta semi-solida;
 • Protezele sau coroanele tranzitorii se inlocuiesc cu cele definitive dupa ce implantul s-a integrat perfect in os

Durerea: Implantul dentar doare?

Implantul se realizeaza in 90% din situatii cu ajutorul anesteziei locale, la fel ca in orice procedura stomatologica. Anestezia locala poate fi insotita de inhalosedare cu gaz ilariant, un gaz relaxant ce se inspira timp de 30 de minute inainte de inceperea operatiei. Pentru cei anxiosi exista metodele de sedare intravenoasa si generala in care pacientul este adormit printr-o injectie in vena, respectiv intubare.

La clinica de implantologie Dr. Nassar poti beneficia de 4 optiuni de anestezie: inhalosedare cu gaz ilariant, anestezie locala, intravenoasa si hipnoza medicala. Dupa caz, putem folosi fiecare anestezie in mod separat sau combinat, astfel incat vei fi relaxat/a in timpul procedurii de implant si nu vei simti deloc durere.


Come as you are!

DE CE IMPLANT CU DR. NASSAR?

Selecteaza checkbox si afla detalii

28 DE ANI EXPERIENTA

Operatie cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg cu experienta in implantologie din 1992.

INSERARE RAPIDA, IN DOAR 7 MINUTE

Timpul mediu de inserare al unui implant dentar cu Dr. Nassar este de 7 minute.

4 OPTIUNI DE ANESTEZIE

Ai la dispozitie 4 metode de anestezie: locala, intravenoasa, inhalosedare & hipnoza medicala.

5 SOLUTII PENTRU DINTI INTR-O ZI

Solutii rapide de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi pentru toata arcada, intr-o singura zi.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE AB

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D de la liderul modial AB.

IMPLANTURI FARA ADITIE DE OS

Sistem Pyramidion de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Chirurg implantologie

LORELEI NASSAR

Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

PROGRAMARE ONLINE
Descopera

TOT CE NU STIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Putul lui Zamfir 16
Bucuresti, Sector 1
Cod postal 011683Urmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!Copyright Dr. Nassar 2020. Toate drepturile rezervare.

ro_RORO
en_GBEN ro_RORO
Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Nassar?
Incepe conversatia acum!