Ți se potrivesc fațetele din compozit?

Fațetele din compozit ți se potrivesc în oricare din următoarele situații, dacă:

  1. dinții tăi nu au spații foarte largi între ei
  2. ai dinții ușor ciobiți/sparti
  3. dinții au căpătat o culoare ușor neplăcută
  4. ai unul sau mai mulți dinți cu forme sau poziții ușor inestetice
  5. curând ai un eveniment și ai nevoie ca fațetele să fie gata rapid
  6. nu te deranjează să schimbi fațetele după aproximativ 1-2 ani
  7. bugetul alocat fațetelor este foarte important pentru tine

Avantaje

Fațetele din compozit sunt ideale pentru pacienții ce preferă rapiditatea în tratament și, în același timp, un preț foarte convenabil. În particular, compozitul se diferențiază prin următoarele avantaje:

Cost scăzut

Atunci când vorbim de fațetarea dinților, compozitul este materialul cu cel mai mic preț. Mai exact, fațetele din compozit au un cost de aproximativ cinci ori mai redus decât zirconiul sau ceramica, acestea din urmă situându-se la un nivel de preț relativ asemănător.

Fațetare directă, timp redus

Spre deosebire de ceramică și zirconiu, compozitul este singurul material care poate fi folosit uneori direct de către medic, într-o singură etapă, fără intervenția tehnicianului dentar. Astfel, nu doar costul, ci și timpul total se scurtează considerabil, deoarece se elimină toate celelalte etape de pregătire, trimitere și realizare a fațetelor la cabinetul de tehnică dentară.

Invazivitate minimă

De cele mai multe ori, fațetele din compozit se aplică prin frezarea minimă a stratului de smalț dentar, metoda fiind minim invazivă.

Dezavantaje

Compozitul nu poate restaura spațiile prea mari, dinții foarte scurți sau cu mari fracturi/ciobituri. Toate aceste probleme trebuie să fie minime pentru ca materialul compozit să poată fi utilizat în fațetare. Dacă dinții sunt afectați mai serios, se poate opta pentru fațetele din ceramică/zirconiu.

Durabilitate scăzută

Nefiind tratată la temperaturi de 1500 de grade (așa cum este cazul ceramicii, de exemplu), fațeta din compozit nu are o durabilitate foarte mare, tinde să se ciobească sau să se păteze mai ușor. Majoritatea pacienților schimbă aceste fațete după un an de folosință, în principal datorită modificărilor coloristice.

Întreținere atentă

Spre deosebire de porțelan sau zirconiu, compozitul este un material mai poros ce atrage o cantitate mai mare de placă bacteriană. Astfel, este necesară o întreținere/igienă mai atentă din partea pacientului.

Medici stamatologi

SPECIALISTUL TAU IN FATETAREA DINTILOR

Medici stamatologi

Anca Constantin

Specialist în endodonție, estetică, protetică, pedodonție și prevenție oro-dentară.

FATETE COMPOZIT

Carte online

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Reduceri de până la 20% la servicii stomatologice!

Sună-ne acum +40 373 811 555