Cat dureaza sa iti pui implant dentar

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

Una din intrebarile cele mai frecvente pe care le aud la pacientii este “Cat dureaza sa imi pun un implant dentar?”. De cele mai multe ori ei raman surprinsi cand afla ce raspuns le dau. Practic, nimeni nu se asteapta “sa scape” atat de repede.

DURATA DE INSERARE

​In mod obisnuit, procedura de implantare nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute, mai ales daca operatia este oarecum simpla si nu necesita alte operatiuni colaterale cum ar fi extractia dintelui, de exemplu.

In clipul de mai jos poti afla care este durata medie a unui implant inserat de catre Dr. Lorelei Nassar.
DURATA DE INSERARE POATE CRESTE SAU SCADEA IN FUNCTIE DE:

  • Numarul si tipul posibilelor operatii conexe. Timpul total a operatiei in cazul mai multor dinti implantati nu este proportional cu numarul de implanturi. Aproape intotdeauna exista si alte operatiuni conexe ce necesita, la randul lor, timp.
  • Experienta chirurgului implantolog. Durata operatiei este influentata de modul in care se organizeaza chirurgul respectiv, de cat de bine stapaneste tehnicile specifice implantologiei si, poate cel mai important, de experienta acumulata de-a lungul carierei sale.

Pentru și mai multe informații despre acest tratament, accesează pagina de servicii implanturi dentare.

Etapele procesului de inserare a implantului dentar

Etapele procesului de inserare a implantului dentar pot varia în funcție de cazul și nevoile individuale ale fiecărui pacient. În general, următoarele etape sunt implicate în procesul de inserare a unui implant dentar:

Consultația inițială

Primul pas este programarea unei consultații inițiale cu medicul stomatolog specialist în implantologie. În această etapă, medicul va evalua starea generală a sănătății dentare, va discuta despre opțiunile de tratament și va realiza examene radiografice și tomografice pentru a evalua cantitatea și calitatea osoasă.

Planificarea tratamentului

Pe baza evaluărilor inițiale, medicul va crea un plan de tratament personalizat care să se potrivească nevoilor pacientului. Acesta va include numărul și poziționarea implanturilor dentare, precum și tipul de proteză care va fi atașată ulterior.

Extracții dentare (dacă este necesar)

Dacă există dinți deteriorați sau bolnavi în zona în care vor fi inserate implanturile, aceștia trebuie extracți înainte de procedura de implantologie.

Intervenția chirurgicală

Procedura de inserare a implantului dentar este realizată sub anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului. Medicul va pregăti zona afectată și va insera implantul în osul maxilar sau mandibular.

Faza de vindecare și integrare

După inserarea implantului, este necesară o perioadă de vindecare și integrare a acestuia în os. În timpul acestei faze, osul se va uni cu implantul prin procesul numit osointegrare. Durata acestei perioade poate varia, dar de obicei durează câteva luni.

Realizarea coroanei sau protezei dentare

După ce implantul s-a integrat complet în os, medicul va crea și va atașa coroana sau proteza dentară personalizată. Aceasta va fi realizată conform specificațiilor individuale ale pacientului și va fi fixată ferm pe implant.

Recomandări pentru vindecarea și recuperarea după implantul dentar

Vindecarea și recuperarea după implantul dentar reprezintă etape esențiale în procesul de restabilire a sănătății și funcționalității dentare. În primele zile după intervenție, este normal să existe o ușoară umflătură și sensibilitate în zona tratată.

Cu toate acestea, respectând sfaturile medicului stomatolog și adoptând măsuri de îngrijire adecvate, procesul de vindecare poate fi accelerat și confortul îmbunătățit. Asigurarea unei igiene orale riguroase, evitarea alimentelor dure sau lipicioase și programarea la controale regulate sunt doar câteva recomandări pentru o recuperare eficientă.

În timp, gingiile se vor vindeca, iar implantul dentar se va integra complet în osul maxilar, oferind o bază solidă pentru o dantură sănătoasă și funcțională. În cele din urmă, cu răbdare și îngrijire adecvată, vei putea să te bucuri din nou de un zâmbet complet și de o calitate a vieții îmbunătățită.

Așadar, fiecare etapă a procesului este importantă pentru a obține un zâmbet sănătos și atrăgător. În final, vei beneficia de un zâmbet nou, strălucitor și de o încredere crescută în tine.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Articole blog

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Interesata?

Contacteaza-ne si programeaza-ti consultatia

Ați putea dori, de asemenea

mai multe articole

Pacienții ne recomandă

Testimoniale video

Fiecare videoclip prezintă o poveste de succes a pacientului nostru. Videoclipurile prezintă pacienți care se bucură de siguranța și confortul oferite de implanturile dentare.

Clinica dentară a Dr. Lorelei Nassar din București este mai mult decât un loc pentru tratamente dentare; este o destinație de excelență în îngrijirea orală și facială. Cu o echipă de specialiști extrem de calificați, o facilitate de ultimă generație și o gamă largă de servicii, suntem dedicați să oferim cea mai bună îngrijire posibilă pacienților noștri. Fie că sunteți rezident local sau vizitator internațional, vă invităm să experimentați îngrijirea excepțională și expertiza care ne deosebesc.

Reduceri de până la 20% la servicii stomatologice!

Sună-ne acum +40 373 811 555