Cele 9 avantaje ale implantului dentar (inclusiv dezavantaje)

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

Implantul este o solutie moderna si 100% biocompatibila cu organismul uman. Procedura a ajuns la un nivel extrem de avansat, superioritatea sa fata de orice alta solutie de restaurare a dintilor lipsa fiind incontestabila. Descopera acum care sunt avantajele si dezavantajele implantului dentar in acest articol scris de catre Dr. Lorelei Nassar.

EVOLUTIA IMPLANTURILOR

Implanturile dentare se afla in folosinta pe planeta de mai mult de 50 de ani, de cand Prof. Branemark – un renumit ortoped suedez, a descoperit ca tijele de fixare ale fracturilor osoase din titaniu sunt aderente de oase. In baza acestui lucru el a inventat primul implant dentar, inserat in 1965, care se baza pe aceasta capacitate pe care o are titaniul, de a se suda de os, de a face corp comun cu el.

De la primul model de implant si pana astazi, lucrurile au evoluat foarte mult. Azi exista in lume mii de firme producatoare de implanturi, companii ce sustin cercetari serioase asupra celui mai potrivit design de implant si piese adiacente, instrumente si proceduri, toate bazate pe o tehnologie foarte performanta, de inalta clasa si cu un nivel ce merge pana la reconstructii faciale complexe.

In majoritatea clinicilor dentare din Bucuresti, ca si in toate celelalte locuri din lume, implanturile aduc o modalitate de rezolvare biologica a unor situatii care altminteri ar avea solutii invechite.

  • In trecut, daca lipsea un dinte, rezolvarea clasica era realizarea unei punti pe dintii invecinati; acestia erau slefuiti, facute tratamente de canal si puntea (formata din 3 sau mai multe coroane) era pregatita si cimentata.​
  • Astazi, medicii salveaza dintii ce odinioara erau omorati prin slefuire prin metoda moderna de inserare a implantului dentar.

TOP 9 AVANTAJE ALE IMPLANTULUI DENTAR

1. SALVAREA DINTILOR INVECINATI

Primul si cel mai important avantaj al implantului este ca acesta salveaza dintii invecinati de la slefuire. Spre deosebire de puntea dentara care se sustinea pe dintii vecini ce trebuiau slefuiti, deci omorati, implantul se insera pur si simplu in locul unui dinte lipsa. Pe acest surub se va construi o coronita, dintii invecinati ramanad integri, sanatosi.

2. IMITAREA DINTILOR NATURALI

Implantul dentar imita aproape perfect o radacina naturala. Coroanele din zirconiu/ ceramica aplicate pe bont si implant arata si se simt exact ca dintii naturali. Pur si simplu uiti ca ai dinti artificiali in gura.

3. STOPAREA RETRACTIEI OSOASE

Un dinte lipsa inseamna lipsa de stimul pentru os. Lipsa radacinii dentare nu mai transmite osului stimul, iar acesta, treptat, incepe sa se resoarba. Pur si simplu se topeste, de la an la an. Cand mestecam, implantul stimuleaza osul maxilar si impiedica retractia acestuia, la fel ca un dinte natural cu radacina. Astfel, el “pacaleste osul” si acesta ramane intreg, nu se mai topeste.

4. PROTEJAREA INTREAGII DANTURI

Un singur dinte lipsa face ca osul si gingia sa se degradeze. Dintii invecinati incep sa devina instabili, sa se miste si migreze. Implantul simuleaza radacina dintelul natural si impiedica dintii alaturati sa migreze. Daca dintii vecini raman stabilizati, ficsi pe pozitii, ei nu mai cad.

5. PREZERVAREA ESTETICII FACIALE

Cu cat ai mai multi dinti cazuti, cu atat expresia fetei se modifica: fata incepe “sa cada”. Acest fenomen de imbatranire prematura este inlaturat datorita implantulrilor. Oasele maxilare isi mentin volumul neschimbat si aspectul facial acelasi.

6. IMBUNATATIREA MIROSULUI RESPIRATIEI

Deoaece implantul imita fizionomia dintelui natural, inseamna ca acesta poate fi curatat si intretinut exact ca orice dinte. Nefiind vorba de punti dentare fara radacina sub care putem gasi mancare putrezita, dintele cu implant elimina respiratia neplacuta. Cu conditia sa fie periat zilnic si corect.

7. RESTAURAREA FUNCTIEI DE FONATIE

Cand exista dinti lipsa fonatia (adica pronuntia), incepe sa sufere. Implantul asigura o comunicare normala, exact asa cum era atunci cand toti dintii naturali existau in gura. Cu implanturi nu mai exista situatii jenante, in care pacientul pronunta gresit sau ii sare saliva din gura.

8. COSTUL MAI MIC DECAT ORICE ALTE VARIANTE DE RESTAURARE A DANTURII

Solutia de restaurare a danturii prin pivot si puntea dentara este o varianta la implant. Insa aceasta este mai scumpa pentru ca implica manopera si materiale mai costisitoare. Implantul are un cost mai mic, si nu implica slefuirea dintilor vecini, adica “omorarea” lor.

9. POSIBILITATEA DE A AVEA DINTI INTR-O ZI

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece astfel incat inserarea de implanturi la clinicile de implantologie dentara a ajuns la un nivel extrem de performat. Poti beneficia de procedura de inserare cunoscuta sub numele de “Dinti intr-o zi“. In cazul clinicii Dr. Nassar, dimineata te prezinti la doctor si dupa-amiaza pleci acasa cu dinti noi in gura. Asta daca vorbim despre o lucrare complexa ce implica mai multi dinti. In cazuri “usoare”, adaugarea unui implant pentru un singur dinte lipsa se realizeaza extrem de rapid: timpul mediu de inserare este de doar 7 minute. Pentru mai multe detalii, accesează pagina noastră de servicii implanturi dentare.

DEZAVANTAJELE IMPLANTURILOR DENTARE

Inainte de toate, trebuie sa spus ca implanturile nu au dezavantaje, ci doar restrictii temporare. Astfel, exista cateva categorii de pacienti ce nu pot beneficia de implant decat dupa ce se au un status medical ce permite inserarea.

Implantul dentar nu este indicat fumatorilor sau celor care prezinta boli precum:

  • Bruxism
  • Diabet
  • Reumatism poliarticular
  • Leucemie
  • Infectii majore
  • Cardiopatii

Totusi, contraindicatiile nu sunt definitive, ci doar temporare. Pacientii cu astfel de boli pot beneficia de implant, insa medicul implantolog trebuie sa colaboreze cu medicul curant pentru a decide cand este cel mai bun moment pentru insertia implantului.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Articole blog

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Interesata?

Contacteaza-ne si programeaza-ti consultatia

Ați putea dori, de asemenea

mai multe articole

Pacienții ne recomandă

Testimoniale video

Fiecare videoclip prezintă o poveste de succes a pacientului nostru. Videoclipurile prezintă pacienți care se bucură de siguranța și confortul oferite de implanturile dentare.

Clinica dentară a Dr. Lorelei Nassar din București este mai mult decât un loc pentru tratamente dentare; este o destinație de excelență în îngrijirea orală și facială. Cu o echipă de specialiști extrem de calificați, o facilitate de ultimă generație și o gamă largă de servicii, suntem dedicați să oferim cea mai bună îngrijire posibilă pacienților noștri. Fie că sunteți rezident local sau vizitator internațional, vă invităm să experimentați îngrijirea excepțională și expertiza care ne deosebesc.

Reduceri de până la 20% la servicii stomatologice!

Sună-ne acum +40 373 811 555