[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]
Implantul dentar se realizeaza prin metoda clasica, intr-o perioada mare de timp ce poate dura de la 3 – 4 luni de zile, pana la chiar 6 luni. Exista insa si posibilitatea de a pleca cu dinti noi in aceeasi zi.
ETAPA 1: CONSULTATIA
Pentru a putea beneficia de implanturi dentare mai intai este necesara sa te prezinti la clinica de implantologie pentru examinare. In decursul consultatiei, doctorul chirug va analiza structura maxilarului si iti va pune intrebari legate de posibilele afectiuni pe care le-ai avut in trecut.
Dupa consultatie, medicul te va trimite catre un laborator de analize pentru a decide daca te califici pentru operatia de implant sau nu.
ETAPA 2: ANALIZELE
Dupa prima etapa ce a constat in examinarea maxilara si analizarea istoricului medical, doctorul chirurg iti va recomanda efectuarea unui set de analize de sange, impreuna cu radiografii sau tomografii ale maxilarului (doar in unele cazuri). Toate acestea vor fi apoi prezentate de tine si evaluate de chirurg.
Daca chirurgul decide ca evaluarea este pozitiva, acesta va explica etapele implantului dentar ce vor urma si va stabili de comun acord cu tine ziua in care va avea loc operatia. Astfel, pentru a putea face interventia, trebuie sa prezinti clinicii o lista completa de analize.
LISTA DE ANALIZE
- Hemoleucograma
- Glicemie
- Calcemie
- Colesterol
- Timpi de sangerare
- Timpi de coagulare
- Acid uric
- Uree
- VSH
- Radiografie panoramica
- Computer Tomograf (optional, ti se va comunica daca este cazul)
Nota: Inainte de a incepe operatia, chirurgul implantolog este obligat sa verifice toate analizele. Lipsa oricareia dintre ele face imposibila inceperea operatiei de impant dentar.
ETAPA 3: PREGATIREA DE OPERATIE
Una dintre cele mai importante etape ale unui implant dentar este cea in care te vei pregati de operatie. Pregatirea incepe cu o zi inainte, continua chiar si in ziua operatiei si consta in igienizarea si dezinfectarea gurii, concomitent cu medicatia ce iti va fi prescrisa de medicul dentist.
ETAPA 4: OPERATIA
Contrar aparentelor, operatia de implant dentar este o procedura obisnuita si indicata oricui are cel putin un dinte lipsa. Daca esti intr-o stare de sanatate buna, o poti face.
In majoritatea cazurilor operatia incepe prin efectuarea unei anestezii locale identice cu orice alta anestezie utilizata in cabinetele stomatologice (aceeasi ca cea folosita in extractia unui dinte sau a unui tratament de canal).
Dupa anestezie se continua cu efectuarea unei incizii in os, folosind un instrumentar special. In cavitatea astfel obtinuta, se insurubeaza implantul dentar. Stai linistit/a, nu vei simti absolut nimic si nimic nu te va durea.
IMPLANTUL CLASIC
Daca operatia este efectuata prin metoda clasica, imediat dupa insertia implantului se insurubeaza in acesta o alta piesa metalica din titan (bont protetic). Pe aceasta piesa se contruieste si ti se monteaza, dupa o perioada care poate sa dureze intre 3 si 6 luni, dintelele artificial (coroana).
IMPLANTUL INTR-O ZI
Pe de alta parte, daca procedura aleasa este cea de implant dentar intr-o zi, dupa inserarea implantului si montarea bontului protetic, operatia se incheie imediat, cu amplasarea coroanei, puntii sau protezei dentare provizorii.
ETAPA 5: RECUPERAREA
Operatia de impant dentar este o procedura simpla si obisnuita pentru un chirug cu experienta. Daca parcurgi indicatiile etapelor premergatoare operatiei si recomandarile de recuperare, totul va decurge bine si te vei putea bucura de noul zambet fara a avea vreo problema.
[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]