Dinti din zirconiu vs portelan: Alege inteligent!

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

Vrei coroane din zirconiu sau portelan pentru dintii tai si nu stii care din cele doua optiuni este cea potrivita? Afla cand si cum se inclina balanta atunci cand vorbim despre dinti din zirconiu vs dinti portelan.

ALEGEREA MATERIALULUI IN FUCTIE DE SITUATIA DINTILOR

​Comparatia si alegerea potrivita intre cele doua tipuri de materiale folosite pentru fabricarea coroanelor dentare, fatetelor sau a lucrarilor, ar trebui sa reflecte indicatia pe care fiecare pacient o are de la medicul stomatolog.

De obicei, lucrarile facute din portelan (adica ceramica) sunt indicate in principal pe dinti tineri, mari ca dimensiuni si eventual vitali. Insa aceste indicatii nu exclud folosirea zirconiului pe aceleasi tipuri de dinti. De cele mai multe ori, alegerea materialului se face in functie de starea danturii si tipul de tratament (insertie implant, fatetare, punte, etc.)

AVANTAJE, DEZAVANTAJE SI COMPARATII

​Pentru a intelege mai profund diferentele, vom enumera cateva dintre calitatile fiecarui material si ulterior vom vedea daca zirconiul este mai bun decat ceramica. Sau viceversa.

AVANTAJELE ZIRCONIULUI

 • 100% biocompatibil cu organismul uman
 • se plica in strat mai subtire, deci se poate slefui foarte putin din dintele natural
 • este un metal alb, de unde si proprietatea lui de a fi opac; indicat in cazul dintilor colorati
 • este un metal usor astfel ca te acomodezi repede cu noul dinte
 • are o rezistenta mecanica puternica (pentru și mai multe informații, accesează pagina de servicii – fațete zirconiu).

AVANTAJELE CERAMICII

 • 100% biocompatibil cu organismul uman
 • este o sticla translucida (prin care trece lumina), deci dintii portelan imita mai bine dintii naturali
 • are o rezistenta mecanica puternica
 • costa mai putin decat zirconiul (pentru și mai multe informații, accesează pagina de servicii – fațete ceramică).

ZIRCONIU VS PORTELAN IN FUNCTIE DE TRATAMENTUL DINTILOR

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][bt_row el_class=”” el_style=”margin: 40px 0;” responsive=””][bt_column width=”1/1″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_bb_features_table title=”Tratament;Zr;Ceramica” table=”Dinti patati; 👍;👎
Dinti nepatati;👍;👍
Coroane dentare;👍;👍
Punti extinse;👎; 👍
Implanturi;👍;👍
Fatete dentare;👍;👍
Pret; 👎; 👍” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”font-size:0.8em;”][/bt_bb_features_table][/bt_column][/bt_row][bt_row el_class=”” el_style=”margin: 40px 0;” responsive=””][bt_column width=”1/1″][bt_text]

Asemenari si deosebiri generale

 • Ca si rezistenta mecanica,in general zirconiul este mai puternic decat ceramica. Insa, realizata in conditii favorabile si predictibile, ceramica poate fi o alternativa chiar mai frumoasa si mai rezistenta.
 • Pot exista combinatii ale celor doua materiale atunci cand vine vorba de punti dentare sau coroane de acoperire. De exemplu, zirconiu placat cu portelan sau metal dentar placat cu ceramica
 • Desi zirconiul este un material modern si foarte apreciat de toata lumea, acesta nu ar trebui recomandat in situatia unor punti extinse.
 • Daca te intrebi cat costa un dinte de portelan in comparatie cu cel de zirconiu, trebuie sa mentionam faptul ca acesta are un pret mai mic.

Asadar, mari diferente nu exista intre un dinte portelan si unul de zirconiu si nu putem spune ca dintii din zirconiu sunt mai buni decat cei din portelan, sau invers. Ambele au avantaje si dezavantaje in functie de situatia particulara in care se afla dantura ta.

ALEGE INTELIGENT

Putem spune ca stabililirea materialului ce urmeaza a fi folosit deriva din indicatia data strict de medic. Atunci cand acesta iti propune dinti de zirconiu sau dinti de portelan o face pentru ca ti-a analizat dantura si a inteles care material ti se potriveste mai bine. Deci cea mai inteligenta decizie este sa lasi medicul sa aleaga.

Vrei sa afli cine este castigatorul dintre zirconiu si portelan in cazul tau? Programeaza o vizita la clinica noastra.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Articole blog

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Interesata?

Contacteaza-ne si programeaza-ti consultatia

Ați putea dori, de asemenea

mai multe articole

Pacienții ne recomandă

Testimoniale video

Fiecare videoclip prezintă o poveste de succes a pacientului nostru. Videoclipurile prezintă pacienți care se bucură de siguranța și confortul oferite de implanturile dentare.

Clinica dentară a Dr. Lorelei Nassar din București este mai mult decât un loc pentru tratamente dentare; este o destinație de excelență în îngrijirea orală și facială. Cu o echipă de specialiști extrem de calificați, o facilitate de ultimă generație și o gamă largă de servicii, suntem dedicați să oferim cea mai bună îngrijire posibilă pacienților noștri. Fie că sunteți rezident local sau vizitator internațional, vă invităm să experimentați îngrijirea excepțională și expertiza care ne deosebesc.

Lăsați detaliile pentru 20% reducere la serviciile stomatologice!

+40 373 807 737