Ce este, de fapt, hipnoza medicală?

descoperit de fizicianul german franz mesmer (1734-1815), fenomenul denumit astăzi hipnoză a fost inițial descris ca un transfer de energie între animale și/sau obiecte și denumit magnetism animal sau mesmerism.

  1. abia în 1843 james braid a propus termenul de hipnoză, ce a câștigat teren după 1880, deși utilizarea sa terapeutică e descrisă încă din india antică, unde oamenii erau duși la temple pentru a fi vindecați prin transa hipnotică sau „somnul templelor”.

  2. prejudecățile ce însoțesc hipnoza vin din larga sa utilizare pe scenă, ca și performanță, deseori dublată sau înlocuită de mici trucuri – așa se face că oamenii deseori cred că în decursul procesului hipnotic ei pierd controlul stării de conștiență și poate chiar al întregului organism, și se deschid invaziei unei persoane străine ce ar putea face ce vrea cu ei!

  3. în mare, se cunosc puține despre posibilitățile reale ale activității cerebrale și, ca un firesc al nostru al oamenilor, ce nu știm umplem cu fantasme. de aceea, primele discuții cu pacienții în clinică sunt axate tocmai pentru a limpezi aceste prejudecăți și a readuce hipnoza medicală la rolul ei de instrument terapeutic extrem de benefic în terapia psihologică și un ajutor de nădejde în oricare altă ramură medicală.

Psihodentistry sau tratamentul dinților fără durere cu Dr. Lorelei Nassar

am învățat hipnoza medicală în universitatea de medicină și farmacie tel aviv, cu unii dintre maeștrii mondiali în acest domeniu, psihologi de înaltă ținută și cu rezultate extraordinare, cărți publicate în domeniu și multă experiență științifică.

așa s-a întâmplat că încă din prima secundă m-a fascinat acest domeniu, i-am văzut aplicabilitatea clinică, și când în cadrul cursului noi, participanții, am făcut procese de autohipnoză prin care am reușit să ne debarasăm de diferite negativități inutile la momentul respectiv (eu, de pildă, m-am vindecat de frica de șerpi). astfel, am prins cu atât mai mult drag de această disciplină.

ulterior, în clinică, aplicând la pacienți și văzând că e de ajutor la oamenii cu frică exacerbată de dentist și care în toată viața lor nu fuseseră într-un cabinet medical din acest motiv, și că în câteva ședințe am reușit să creăm o relație de încredere și o colaborare optimă, am fost și mai entuziasmată.

Scăderea pragului de durere

pentru că, pe tot parcursul procesului de hipnoză medicală, omul din față este în deplin control, și el știe și simte asta – își poate scădea pragul la durere și categoric răspunsul emoțional negativ la un stimul neplăcut din trecut.

hipnoza e simplă în fapt, este vorba despre reacția corpului nostru la gândul nostru, iar cel mai folosit exemplu e sucul de lămâie – când vorbim despre lămâi se întâmplă… secreție de salivă crescută. ne lasă gura apă – asta înseamnă că gândul la lămâie a declanșat o acțiune în corp – și asta e tot!

orice gând declanșează o acțiune în corp, depinde numai de noi ca acesta să fie pozitiv, vesel și optimist, și în acest mod ne alegem tonalitatea în care vrem să trăim – și nu e numai teorie.

Medici stamatologi

Specialistul tău în hipnoza medicală

Medici stamatologi

LORELEI NASSAR

Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experiență și peste 10.000 de operații de implant dentar în clinici din SUA, Suedia, Marea Britanie, Israel și România.

hipnoza medicală

Programează-te acum

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Reduceri de până la 20% la servicii stomatologice!

Sună-ne acum +40 373 811 555