Pacienta S.G. 52 ani, de la proteza totala la Fix-it on 4, implanturi intr-o zi

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

Astazi prezentam cazul pacientei S.G. in varsta de 52 ani, purtatoare de proteza totala de 3 ani, care a ales reabilitarea maxilarului superior prin sistemul FIX-IT ON 4 by AB.

Sitatia dentara initiala

In urma cu 3 ani, in ciuda varstei tinere, pacienta a ramas fara dintii de pe arcada superioara. Initial, dintii pierduti au fost inlocuiti la o alta clinica cu o proteza totala, solutie mai putin eficienta din puncte de vedere al esteticii, intretinerii si stabilitatii.

Chiar daca avea frica de dentist, pacienta S.G. s-a prezentat impreuna cu familia la clinica de implantologie Dr. Nassar, cu urmatoarea situatie dentara:

[/bt_text][bt_image image=”2863″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_text]

Solutia Dr. Nassar: FIX IT ON 4 intr-o zi

Pentru a reabilita total arcada maxilara, am ales ca solutie inlocuirea protezei totale cu sistemul FIX-IT ON 4, respectiv inserarea a 4 implanturi dentare, din care 2 inclinate. Implanturile au fost inserate intr-o singura sedinta, cu anestezie locala. Lucrarea provizorie a fost aplicata a doua zi.

[/bt_text][bt_image image=”2866″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_text]

Mai bine, nu-i asa?

Comparativ cu proteza totala, sistemului FIX-IT ON 4 ofera avantaje net superioare din punct de vedere al stabilitatii, intretinerii si esteticii faciale. In imaginile de mai jos se poate vedea cum estetica faciala se schimba inainte si dupa implanturi. Pentru mai multe informații despre acest subiect, consultă pagina noastră de servicii de implanturi dentare.

[/bt_text][bt_image image=”2868″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_text]

Ce urmează? – Sfaturi pentru îngrijirea implantului dentar

Pentru a ne asigura că implantul dentar rămâne într-o stare excelentă de funcționare, iată câteva sfaturi simple și importante pe care va trebui să le urmeze pacienta noastră în rutina sa zilnică de îngrijire orală:

Igienă orală exemplară

Este important ca pacienta noastră să continue să aibă grijă de igiena orală în mod regulat. Ea va trebui să perieze delicat dinții de cel puțin două ori pe zi, folosind o periuță de dinți moale și o pastă de dinți adecvată. Totodată, va trebui să folosească și ața dentară pentru curățarea spațiilor dintre dinți.

Atenție la alimentație

Sănătatea implantului dentar poate fi influențată de alegerile alimentare. Așadar, pacienta trebuie să evite alimentele tari, lipicioase sau foarte dure care pot exercita presiune excesivă asupra implantului. Este nevoie de o alimentație echilibrată, bogată în fructe, legume și alimente cu conținut redus de zahăr pentru a menține sănătatea orală.

Vizite regulate la medicul dentist

Pentru a monitoriza starea implantului și a asigura o îngrijire adecvată, pacienta este necesar ca pacienta S.G. să ne viziteze. Noi vom verifica starea generală a implantului și vom oferi sfaturi și îndrumări pentru a menține sănătatea dentară în continuare.

Evitarea obiceiurilor nesănătoase

Pacienta trebuie să evite obiceiurile nesănătoase, cum ar fi mestecatul obiectelor dure sau nesanitare, dar și fumatul. Aceste obiceiuri pot afecta durabilitatea și succesul implantului. Este nevoie să adopte un stil de viață sănătos pentru a menține sănătatea orală pe termen lung.

Comunicare cu echipa noastră

Dacă pacienta noastră întâmpină orice neclaritate sau are nelămuriri în privința îngrijirii implantului dentar, suntem aici pentru a răspunde întrebărilor și a oferi sprijinul necesar. Comunicarea deschisă și regulată cu echipa noastră este esențială pentru a menține un zâmbet sănătos și strălucitor.

Cum să obții un implant dentar – Pașii de urmat

Dacă sunteți interesați de un implant dentar, avem câteva recomandări și sfaturi pentru a vă pregăti în mod corespunzător:

  • Consultați un medic stomatolog specializat în implantologie: Cea mai importantă etapă este să căutați un medic stomatolog cu experiență în implantologie. Programați o consultație pentru a discuta despre opțiunile și a evalua dacă sunteți un candidat potrivit pentru un implant dentar. Dacă sunteți în căutarea unei clinici pentru implant dentar, vă invităm cu drag să ne vizitați. Consultați cu încredere serviciile noastre de implantologie dentară pentru a obține mai multe informații și detalii.
  • Informați-vă despre procesul de implant dentar: Înainte de a decide să vă puneți un implant dentar, informați-vă cu privire la procedura și etapele implicate. Întrebați medicul stomatolog despre durata tratamentului, perioada de vindecare și rezultatele așteptate.
  • Pregătiți-vă pentru intervenția chirurgicală: Dacă sunteți de acord cu implantul dentar, medicul stomatolog vă va ghida în pregătirea pentru intervenție. Acest lucru poate include evitarea alimentelor și băuturilor înainte de operație și utilizarea medicamentelor prescrise pentru reducerea disconfortului postoperator.
  • Respectați indicațiile de îngrijire postoperatorie: După inserarea implantului dentar, respectați cu strictețe indicațiile medicului stomatolog pentru îngrijirea adecvată. Aceasta poate include utilizarea de medicamente prescrise, aplicarea compreselor reci pentru a reduce umflarea și evitarea alimentelor tari sau condimentate care ar putea afecta vindecarea.

Odata cu aceasta, pacienta noastra si-a redobandit increderea de sine si are un alt tonus, atitudine si incredere in viata. Implantul dentar a avut un impact semnificativ asupra stimei de sine a pacientei și a îmbunătățit calitatea vieții sale în ansamblu. Suntem încântați să fim parte din această transformare și să vedem cum pacienta noastră strălucește și se simte mai bine în propria piele.

IMPLANTURI AB by Dr. Lorelei Nassar

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Articole blog

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Interesata?

Contacteaza-ne si programeaza-ti consultatia

Ați putea dori, de asemenea

mai multe articole

Pacienții ne recomandă

Testimoniale video

Fiecare videoclip prezintă o poveste de succes a pacientului nostru. Videoclipurile prezintă pacienți care se bucură de siguranța și confortul oferite de implanturile dentare.

Clinica dentară a Dr. Lorelei Nassar din București este mai mult decât un loc pentru tratamente dentare; este o destinație de excelență în îngrijirea orală și facială. Cu o echipă de specialiști extrem de calificați, o facilitate de ultimă generație și o gamă largă de servicii, suntem dedicați să oferim cea mai bună îngrijire posibilă pacienților noștri. Fie că sunteți rezident local sau vizitator internațional, vă invităm să experimentați îngrijirea excepțională și expertiza care ne deosebesc.

Lăsați detaliile pentru 20% reducere la serviciile stomatologice!

+40 373 807 737