Sensibilitatea dentara

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

Ce este sensibilitatea dentară

Sensibilitatea dentara este exact ceea ce spune – o senzatie perceputa ca neplacuta sau putin placuta la nivelul dentar, in general la zona de intalnire a coroanei dintelui cu radacina , la nivelul gingiei. Survine in general la schimbari de temperatura /alimente , bauturi ingerate , dar poate aparea chiar si la apa rece , aciditate sau aer rece inhalat pe gura.


Sa fim mai expliciti : coroana dentara e acoperita de smalt , care o protejeaza de schimbarile de temperatura si PH din alimentatie . Radacina dentara insa , implantata in oasele maxilare si acestea invelite de mucoasa/gingie, nu beneficiaza de aceasta protectie , pentru ca nu are nevoie – iar zona lor de intalnire , numita colet sau gatul dintelui , e si mai fragila. De aceea in cazul bolii parodontale – parodontoza pe intelesul tuturor , sau chiar intr-o simpla inflamatie gingivala , cand coletul dintelui e dezvelit de gingie , simtim aceste frisoane mici si dureroase la o gura de inghetata, un ceai fierbinte sau chiar simpla atingere.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Candapare sensibilitatea dentara?

Sensibilitatea dentara apare deci in situatii in care gingia e inflamata – fie daca sunt acumulari de tartru si placa bacteriana , deci nu s-a facut un control periodic si igienizare la cabinetul stomatologic in ultimul an , fie la femei in timpul ciclului menstrual sau al sarcinii- perioade in care schimbarile hormonale au un impact negativ direct asupra sanatatii gingivale – deseori apar sangerari gingivale in aceste perioade ,ce se remit spontan dupa terminarea lor. Mai poate surveni , sensibilitatea dentara , si , paradoxal, in cazul practicarii unui periaj dentar incorect si intempestiv- pentru ca desi poate parea ca periind mai zdravan , curatam dintii mai bine , iata nu este asa, ci doar avem impresia ca sunt mai curati , dar lezam si gingia , si acea zona a gatului dintelui care va spuneam e foarte vulnerabila . Deci atentie la tehnica de periaj corecta !

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”4880″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Tratamentul pentru sensibilitatea dentara

Tratamentul sensibilitatii dentare e foarte simplu – un periaj dentar corect cu periute moi si paste de dinti speciale pentru sensibilitate dentara ce obtureaza canaliculii dentinari expusi din zona de colet dentar / gatul dintelui,si fac un strat de protectie. Alternativ se pot aplica local la cabinetul stomatologic geluri pentru desensibilizare , sau terapii cu laser , etc. Pentru a găsi tratamentul potrivit, accesează pagina noastră de servicii stomatologice.

Desigur igienizarea la un interval de 6 luni si controlul periodic la stomatolog e cel mai sigur mijloc de a impiedica aparitia sensibilitatii dentare – in fapt e cel mai sigur si mai ieftin mijloc de a impiedica aparitia oricarei afectiuni dentare , pentru ca din nefericire , majoritatea problemelor dentare apar si se dezvolta fara durere, deci nu suntem constienti ca exista .

Măsuri pentru a preveni sensibilitatea dentară

Pentru a preveni sensibilitatea dentară, este important să adopți măsuri adecvate de igienă orală și să protejezi smalțul dentar. Periază-ți dinții de două ori pe zi folosind o perie de dinți cu peri moi și o pastă de dinți cu fluor.

Evită perierea prea viguroasă sau utilizarea unei perii de dinți cu peri duri, deoarece acestea pot duce la uzură a smalțului și la expunerea dentinei sensibile. De asemenea, poți utiliza produse de igienă orală special formulate pentru sensibilitatea dentară, care conțin desensibilizanți pentru a reduce disconfortul.

Importanța unui control stomatologic

O carie de inceput , un pic de retractie gingivala , chiar un grad de resorbtie osoasa in parodontoze progreseaza deseori fara nici un semn – si in contextul vietii noastre aglomerate si plina de prioritati presante , dintii sunt ultimul lucru la care ne gandim – daca nu dau semn ! Deci eu recomand, introduceti-va in agenda ca si toate celelalte evenimente , controlul stomatologic periodic , la fiecare jumatate de an . Economisiti astfel timp , suferinta , si poate nu putini bani !

În concluzie, sensibilitatea dentară este o afecțiune comună, care poate afecta calitatea vieții și confortul oral al unei persoane. Este important să înțelegem că sensibilitatea dentară nu trebuie ignorată și că există opțiuni de tratament și îngrijire disponibile pentru a face față acestei probleme.

Nu trebuie să ne obișnuim cu disconfortul cauzat de sensibilitatea dentară. Consultarea medicului dentist și adoptarea unor măsuri adecvate de îngrijire și tratament pot face o diferență semnificativă în calitatea vieții noastre și în confortul oral.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Articole blog

Puteți rezerva imediat o programare prin formularul de mai sus sau nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Interesata?

Contacteaza-ne si programeaza-ti consultatia

Ați putea dori, de asemenea

mai multe articole

Pacienții ne recomandă

Testimoniale video

Fiecare videoclip prezintă o poveste de succes a pacientului nostru. Videoclipurile prezintă pacienți care se bucură de siguranța și confortul oferite de implanturile dentare.

Clinica dentară a Dr. Lorelei Nassar din București este mai mult decât un loc pentru tratamente dentare; este o destinație de excelență în îngrijirea orală și facială. Cu o echipă de specialiști extrem de calificați, o facilitate de ultimă generație și o gamă largă de servicii, suntem dedicați să oferim cea mai bună îngrijire posibilă pacienților noștri. Fie că sunteți rezident local sau vizitator internațional, vă invităm să experimentați îngrijirea excepțională și expertiza care ne deosebesc.

Lăsați detaliile pentru 20% reducere la serviciile stomatologice!

+40 373 807 737